zondag 10 februari 2019

Favoriet stofje meets upcycled gordijn...

Kussens maken vind ik zo leuk om te doen. Lapjes bijeenzoeken en een leuk paspelbandje ertussen en er ligt weer iets leuks op de bank!
Vorige vakantie in Frankrijk sliepen we op een plek die helemaal anders was ingericht dan onze eigen inrichting maar mijn man en ik vonden het allebei helemaal geweldig!



Ik werd vooral verliefd op het voetenbankje op de voorgrond van de foto. Het was bekleed met een hele mooie stof met allerlei felle kleurtjes (niet zo goed zichtbaar op de foto).

Toen we enkele dagen later in een stoffenzaak in Dinan (Tissus Lamandais, waar ik al jaren graag kom) stof vonden die dezelfde sfeer op riep als het voetenbankje zei mijn man: “kopen!”.
Aldus geschiedde want in dit soort gevallen luister ik natuurlijk braaf naar hem!

De eigenaar gaf nog aan dat dit een zeer luxe Parijse meubelstof was. Dit was niet van belang voor ons: er ging sowieso een paar meter mee naar huis.
En daar lag de mooie stof naast al die andere mooie (stof)schatten die ik verzameld heb: te mooi om in te knippen...
En wat zou ik er van maken, een voetenbankje? Na maanden twijfelen (ja ja, mijn abonnement op de Bende van Twijfel loopt nog steeds) hakte ik de knoop door: ik ging er een kussen van maken.

Een oud velours gordijn wat ik van een vriendin kreeg bleek een perfecte match te zijn voor de achterkant van het kussen. Zo was ik weer eens aan het upclyclen. Waar normaal Pinterest een goede bron van inspiratie is (zoals eerder) was dit nu niet nodig want ik zag meteen voor me hoe het kussen moest worden.




Ik naaide een kussen van 60x60 met een blinde rits (zodat ik hem wel kan uitwassen aangezien de kinderen deze grote maat ook erg fijn vinden) en maakte zelf vier bijkleurende tassels via een van de vele instructiefilmpjes op You Tube.
Upcycling mission accomplished!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten