dinsdag 5 mei 2020

Digitale naailes

Alles ligt op dit moment stil zo ook naailessen en -cursussen. Maar vorige week heb ik een digitale workshop gevolgd bij de INGEacademy.

Het was natuurlijk wel even wennen want in plaats van met mijn machine ergens naar toe te gaan was het nu zaak dat ik niet alleen alle machines die ik verwacht te gebruiken (naai-, lock-, en covermachine) klaar had staan maar ook de pc werkend omdat ik natuurlijk op de workshop moest inloggen via Zoom.




Man en kids had ik al verbannen uit de woonkamer en na een klein stressmomentje kon alles beginnen!

We waren met ongeveer 12 dames en gelukkig bestaat er een mute knop in Zoom want anders zou de uitleg waarschijnlijk niet boven de andere geluiden uitkomen.😉


Het patroon hadden we van tevoren al via de mail ontvangen dus werd gestart met het knippen van het shirt. De afbeelding hieronder is van de dag erna toen ik uit de eerste versie van het shirt twee mouwen knipte.




Bij het knippen moest ik meteen de digitale hulplijnen Reini en Inge inschakelen want na opmeten bleek dat ik in drie maten val, en welke kies je dan...?




Met wat hulp koos ik de juiste maat en gingen we aan de slag. Het v-halsje was mijn eerste keer en niet echt makkelijk. Hij zat een milimeter scheef maar vooruit...voor een eerste keer goed genoeg, toch?




Het doorstikken van de halsboord viel tegen en na drie keer uithalen omdat het niet naar mijn zin zat, kwam er een klein gaatje in de punt van de V-hals, arghhhh!


Ik dacht dat het wel mee zou vallen maar dat was niet....dusssss....toen maar alle delen opnieuw geknipt (de dag erna) en ditmaal ging het doorstikken met een kettingsteek op de coverlock wel goed.


Om het effen blauwe stofje wat op te leuken borduurde ik er een embleem op van Urban ThreadsDit was ook nog even spannend omdat ik geen knipvlies meer in huis had en het tricot vrij dun was. Dan maar de wegstrijkbare folie gebruiken wat ik ook nog nooit gedaan had op tricot: op hoop van zegen!


Gelukkig viel het embleem (na eerst een testversie te hebben gemaakt) goed uit!






Een eerste t-shirt was na wat draadjes wegwerken al weer af en het bevalt goed al vind ik het toch nog groot uitvallen.




Dat moet dus nog aangepast worden in een volgende versie.


Deze cursus was weer superleuk en voor herhaling vatbaar! Je hebt natuurlijk minder contact met andere naaisters maar toch ben je samen bezig iets leuks te maken en dat is zeker in deze tijd een leuke manier om bezig te zijn. Het grote voordeel t.o.v. in je eentje gaan naaien is dat je kan  terugvallen op de jarenlange ervaring van Inge en Reini!


Ik kijk al uit naar een van de volgende workshops en demo’s die binnenkort gegeven worden door INGEacademy!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten