woensdag 6 april 2016

Hoera feest!

Oma en opa zouden een feest geven dus was er nieuwe (feest-) kleren nodig.
Voor dochterlief maakte ik eindelijk een jurkje uit Stof voor Durf het Zelvers 2. Ik weet niet waarom ik dat steeds uit heb gesteld want met de prettige uitleg in het boek, was het snel gemaakt (nr. 2 ligt al geknipt!).
Het werd een Anna-Lotte-Fleur met wijde mouwen (voor de mensen die het boek niet kennen: het gaat hierbij om het type, voorpand, achterpand en rok, die in het boek allemaal afzonderlijk een meisjesnaam hebben gekregen).
De stof die ik hiervoor gebruikte was Dear Betsie van Els Vlieger voor Kersenpitje.
Een mooi katoentje met een supertoffe print, waar ik meteen weg van was!
De voering maakte ik in een afwijkende kleur: geen roze, wat zeer voor de hand liggend is maar ik nam lichtblauw. Meer bepaald: Elsa-blauw;)


Op de naailes naaide ik (tegen de beschrijving in) alvast de blinde rits erin (want zo'n voetje staat nog steeds op mijn verlanglijstje;)).
Thuis kon ik dan wel de rest doen... Ja ja... Totdat ik het lijfje niet meer gekeerd kreeg omdat de rits er al in stond....
Met wat tornwerk kon ik het gelukkig opgelost krijgen.
Aan het lijfje werd een wijde rimpelrok gezet omdat dat zo lekker zwiert! En om het helemaal feestelijk te maken deed ik er nog een bijpassende strik bij.


Ons dametje voelde zich een prinses in de jurk en heeft heel wat rondjes gedraaid op het feest!

Voor zoonlief werd het opnieuw de Liam polo uit la Maison Victor (winter 2014) omdat ik kraagje hem zo mooi vind staan.
En weer vervloekte ik mijn keuze omwille van het borstzakje dat ik er niet mooi in model op de polo kreeg. Uiteindelijk maar opnieuw geknipt met meer naadwaarde zodat ik meer speelruimte had.
Ik had de polo al eens gemaakt met een paspel tussen de delen van het achterpand en die van het voorpand. Dit deed ik nu weer maar deze keer maakte ik de paspel zelf zodat deze perfect bij de stof van het polopat zou passen.

Voor het zakje heb ik alleen een randje gele tricot gebruikt en geen paspel want dat werd tijdens het naaien helemaal een drama...(oeps!)
Uiteindelijk heb ik in plaats van knopen kamsnaps gebruikt omdat ik tegen een deadline aan het naaien was en ik het truitje niet wilde verpesten door een mislukt knoopsgat...
Oja had ik al verteld dat mijn zoon de stoffen bijeen heeft gezocht (Stef's stoffen) voor zijn shirt: ik vind dat hij dat knap heeft gedaan! Is er deze week niet een baantje vrijgekomen bij Versace???

Geen opmerkingen:

Een reactie posten