dinsdag 11 oktober 2016

Hoe je een schattig jurkje naait met een t-shirt patroon

Een tijdje terug maakte ik een jumpsuit/kruippakje voor een knappe dame en dat viel zo goed in smaak dat ik werd gevraagd om van hetzelfde stofje een jurkje te maken.
Helaas had ik voor een maat 92 niet genoeg bloemenstof om alle panden eruit te halen en was het bij Stef's stoffen waar ik het gekocht had niet meer te krijgen.
Als oplossing koos ik een patroon waarbij erg makkelijk verschillende stofjes gecombineerd konden worden en werd (in overleg) bijpassende stofjes voor de rug en zijpanden gekozen.
Ik maakte dit t-shirt model uit Ottobre 3/2016 al eerder. Maar omdat toen de maat van het shirt te klein viel voor zoonlief, maakte ik voor hem een nieuwe, grotere versie en zette ik een stuk aan het te kleine shirt waardoor het een jurk werd voor dochterlief. Dit keer maakte ik het voor en achterpand uit één stuk: ik verlengde het patroon gewoon met een tiental cm.
Helaas knipt onoplettende ikke twee dezelfde mouwen in plaats van gespiegeld, arhhhh!
Gelukkig vond ik na wat rommelen in mijn kast nog een allerlaatste lapje om dat foutje recht te breien...(of recht te naaien dus😁)De boordjes zette ik er op mijn nieuw geleerde techniek aangezet (binnenkort meer over een zeer toffe coverlock cursus!) en stikte ik met dubbel stiksel door.
Oja, en omdat het een bestelling was heb ik het natuurlijk ook even gezellig ingepakt!Geen opmerkingen:

Een reactie posten