woensdag 19 augustus 2015

Drie maal is scheepsrecht

Wie wordt er nu niet vrolijk van de stofjes van Bora (voor Lillestoff)? Het eerste dat ik van deze prettige stof maakte was voor een kraamcadeautje aangezien het geboortekaartje dezelfde afbeelding had. Om het af te maken naaide ik ook eenzelfde lint op een badcape en klaar was het kraamcadeau.
Omdat dit eerste truitje zou goed was bevallen kreeg ik de vraag om er nog één te maken met een vrolijk stofje. Het werd Little Forest van Bora. Op vraag stak ik er niet de bijpassende mouwtjes met paddenstoelen of blaadjes in maar werd het een effen tricot. Dat leek simpel maar voordat ik een bijpassende kleur had die niet vloekte...had ik dat vloeken al lang gecompenseerd;)


En weer een superschattig meisjesshirt gemaakt...

Eenzelfde truitje (het begint bijna op lopende-band-werk te lijken) nam ik mee als kraamcadeau naar een ex-collegaatje die zo'n mooi meisje had gekregen. Omdat ik wist dat mama rood mooi vindt en een meisjesbaby natuurlijk roze aan moet heb ik het lievenheersbeestjes stof van Stenzo genomen waarbij die kleuren goed combineren, zo mooi! (Ik bedenk me nu dat ik nog niet heb geschreven over het toffe jurkje dat ik gemaakt heb uit deze stof, dat komt dus nog)


De onderkant heb ik omgezoomd met een honingraatsteek (die helaas niet overal goed uitkwam op de tricot). Maar ach, zolang mensen nadat ze het cadeautje al lang hebben uitgepakt vragen "of ik eigenlijk nog ooit iets met naaien doe" zal het het wel meevallen met die honingraatsteek, niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten