woensdag 5 augustus 2015

kraamcadeaus voor schoonzus

We wisten al na een maand dat mijn vriendin (en schoonzus) zwanger was. Nou dan heb je nog een hele tijd om je kraamcadeaus te maken... denk je....
Toch wordt het hier in huis dan in de 41e week stressen om alles af te krijgen (ok misschien had ik het bij één ding moeten houden en niet een hele mand vol) ;)

Het enige dat al netjes af was in week 25 was het t-shirtje.
Ik wist meteen dat ik deze motorstof voor het shirtje wilde gebruiken aangezien de aanstaande ouders echte motormuizen zijn. Omdat ik al eerder hetzelfde patroon had gebruikt en het goed was bevallen ging ik nogmaals voor hetzelfde (Knippie 5/2011).Naast het shirtje wilde ik ook een lekker dekentje maken. Aangezien het voor een baby was heb ik 100% katoen gebruikt (zowel de sterrenstof als het schaapjesstof). Deze 100% katoenen schaapjesstof komt van Pauli in Leuven. Veel gestress over de kleur die bij het schaapje zou passen: camouflagestof zoals de kinderwagen die ik al had gezien bij mijn vriendin? Of toch iets vrolijks van Bora? Omdat mijn vriendin ergens terloops liet vallen dat ze voor rust wilde gaan in het babykamertje ben ik voor een lichtgrijze sterrenstof gegaan. Voor de sier heb ik er een witte paspel tussen genaaid op haar (emma en mona) manier. Volgende keer moet ik toch echt het schaapje wat nauwkeurige afmeten! Het rekte lichtjes mee dus aan het einde hield ik een stuk over...na wat tornwerk heb ik gelukkig goed gekregen maar dat doe ik bij een nieuw kraamcadeau toch iets anders;)
Tenslotte wilde ik met mijn 'nieuwe' Bernina wel even wat extraatjes uitproberen. Dit deed ik op een slabbertje van katoen met een badstoffen achterkant. Zoonlief koos de vrachtwagens uit voor zijn nieuwe neefje en manlief verzon de tekst erbij!

In hetzelfde kraamcadeau zat ook nog een vlaggetjesslinger maar waarom ik daar geen foto van heb gemaakt.....zou het de stress zijn geweest???
N.b. De baby kreeg de naam Roar en als je goed kijkt op het t-shirt had ik daar al zo'n voorgevoel van...

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk om dit zo terug te lezen! En als je nog een foto van de vlaggetjes wil, dat valt te regelen hoor ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, ik krijg nog stress als ik het teruglees:) Die foto wil ik graag!!

    BeantwoordenVerwijderen