vrijdag 18 maart 2016

Selfish sewing

De hele week loop ik al te kouwkleumen met die gure wind en slechts af en toe een mager zonnetje: tijd om voor mezelf een vest te maken!
Het patroon had ik al een tijdje op het oog: ik kwam het tegen via de blog van Anluuka die een paar toffe exemplaren naaide (en ik één versie op de stof na kopieerde...).
Voor het eerste exemplaar gebruikte ik een soepele tricot die van de stoffenmarkt in Eindhoven komt. Het was wat passen en meten om het uit anderhalve meter stof te krijgen aangezien ik het patroon tien cm wilde verlengen. Hiermee had ik bij aankoop van de stof nog geen rekening mee gehouden...Na een tijdje puzzelen had ik hem er dan toch uit en was het vest in een wip klaar. De boorden werden afgewerkt met een rolzoom. (En eerst werd er weer vijf cm van de lengte afgehaald omdat ik toch wat kleiner bleek dan in mijn gedachten...)

Het vest beviel zo goed dat ik er meteen nog een maakte: ditmaal uit een gebreide stof met een zebraprint van Stef's stoffen.


Hier had ik maar een dikke meter en kostte het me meer tijd om het patroon uit de stof te puzzelen dan het naaien zelf. Deze keer werkte ik de randen af met de gebreide band, deze maakt wel dat het wat minder soepel valt dan de rolzoom uit de vorige versie. Aan de mouwen zette ik een boordje uit boordstof, ik maakte het aan de strakke kant zodat ze goed halfweg mijn onderarm blijft zitten.
De vesten bevallen heel erg goed en vergat er bijna foto's van te maken!
Het weer zat helaas niet echt mee vandaag om foto's te maken maar met een filtertje erover lijkt het al een stuk zonniger;)

Ik heb nog een lap stof liggen met de bedoeling om er nog zo'n vest van te maken maar ik zag afgelopen week zoveel leuke Susanne cardigans van Compagnie M langskomen in blogland dat twijfel of ik nog voor een derde zelfde zal gaan...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten