zaterdag 10 september 2016

Rugzak met Ninjago 'op bestelling'

En toen was 'ineens' de vakantie voorbij en moesten de schoolspullen weer klaar staan. Zoonlief wilde zijn rugzak van vorig jaar hergebruiken wat ik een goed idee vond in het kader van recycleren!
Tot ik hem van binnen eens goed bekeek: van een paar ongelukje met een druppelende beker (ik kan blijven zeggen dat hij ze rechtop in zijn tas moet zetten maar dat helpt niet...) was hij er niet frisser op geworden. Dus gingen we op de automatische piloot naar de winkel waar meneer vol trots een Paw Patrol rugzak koos (en ik de hele weg terug twijfelde of hij voor dat thema niet te groot is??? ).
Thuis aangekomen vroeg ik me af waarom ik niet zelf een rugzak/boekentas had gemaakt voor hem: ik had al zoveel mooie exemplaren voorbij zien komen in blogland (onder anderen hier, hier en hier).

Plots bedacht ik me dat hij dit jaar voor het eerst een gymtas nodig heeft: die kon ik mooi zelf maken! Omdat ik natuurlijk weer eens moest opschieten (de volgende dag de eerste gymles...) dacht ik snel een zak zonder patroon te maken. Maar toen hij vroeg of er wel een Ninjago op kon, en meer bepaald in het rood op een blauwe tas...koos ik toch maar voor een iets degelijker exemplaar.
Ik nam de rugzak uit Stof voor Durf het Zelvers. Na wat gegoochel met een bord en Pi had ik hem zo uitgeknipt.
Het borduren van de Ninjago (dankjewel S. voor het bestand!) duurde wat langer want die machine neemt er wel de tijd voor!
Maar enfin om half één lag daar een spiksplinternieuwe gymtas klaar.
Helaas heb ik geen foto van mijn ventje zijn gezicht toen hij hem de volgende morgen zag: onbetaalbaar!!!  
Geen opmerkingen:

Een reactie posten