donderdag 1 september 2016

Deze keer een prinsessenjurk voor de jarige!

Jemig het is niet te geloven maar het is al weer ruim een jaar geleden dat ik in de stress zat om de kraammand voor een mooi prinsesje af te krijgen. Een jaar later is het weer precies hetzelfde want ik bedacht drie dagen voor haar eerste verjaardag dat een jurkje wel leuk zou zijn als cadeau.
Natuurlijk is drie dagen best lang voor een peuterjurkje, ware het niet dat ik van die drie dagen er twee moest werken, de kinderen vakantie hadden en de Bende van Twijfel weer toe sloeg over het hoe en wat ik zou maken.
Toen ik een tijdje terug ook een jurkje voor deze prinses maakte, koos ik samen met haar mama voor een model uit de Knippie. Dit keer ik nam ik een modelletje met enveloppehals uit de Burda kids van dit jaar. Uit ervaring met mijn eigen kindjes weet ik namelijk dat een gewoon t-shirt boordje soms danig klein kan uitvallen (of hebben die van ons gewoon grote hoofden...?)Ik stikte tussen het boven en onderdeel een mooie glimmende paspel om de boel wat te breken.
De maatlabels komen van Handwerk & zo. Het zijn strijklabels (dus geen gekriebel in de nek!) en ze zijn in allerlei vormen en kleuren te bestellen. Ik ben er erg blij mee en strijk ze tegenwoordig in alle kledingstukken want tegen de tijd dat de kinderen er uitgegroeid zijn weet ik nooit welke maat ik ook al weer had gemaakt....
De labelmaakster heeft een facebookpagina maar aangezien de labels niet op de pagina staan, kan je voor meer vragen haar het beste even een pb sturen!

Om de outfit compleet te maken naaide ik er een haarband bij.Het patroon vond ik op de blog van Coral & co die meerdere gratis tutorials op haar erg leuke site heeft staan.
Bij gebrek aan model werd mijn babypop maar weer van stal gehaald.

Als de prinses zo niet snel haar prins op het witte paard vindt weet ik het niet meer....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten