donderdag 25 augustus 2016

In het nieuw terug naar school!

Tot zover dus het meedoen met de Kids Clothes Week. Ik heb de hele week wel genaaid maar het waren zeker niet alleen kinderkleren en tijd om te bloggen was er al helemaal niet... Volgende keer moet ik het toch wat betere plannen: wat patronen alvast geknipt klaar hebben liggen enzo want ik liep toch wel een beetje vast...
Maar ja, er kwam zeker nog wel wat onder de naaimachine uitgerold afgelopen tijd want zoals ik al eerder opmerkte groeien de kinderen hier met dit weer als kool. Na het zoveelste t-shirt gepast en te klein bevonden werd het tijd voor wat nieuws. In de vorige La Maison Victor stond een leuk shirt. Ik maakte het in 116 want in de breedte komt er bij meneer niet veel bij maar verlengde het wel met een vijftal cm.
Het was even puzzelen want ik had een stukje tricot liggen dat qua kleur perfect paste bij de gitaren stof maar het was slechts 25 cm en dan waren er ook allerlei hoeken uitgeknipt voor eerdere projecten. Na een tijdje puzzelen is het dan toch gelukt en meneer is blij met zijn shirt (al is hem dat niet echt aan te zien op de tweede foto...).


Zelf vind ik het mouwtje aan de korte kant dus bij de tweede versie verlengde ik dat ook.
Had ik bij de eerste het zakje uit tricot gemaakt (eigenwijs want dit was echt lastiger om het mooi te krijgen dan katoen zoals in het patroon beschreven) bij de tweede wilde ik het echt strak op krijgen en gebruikte ik een stukje rood katoen.


Het stofje had ik al een hele tijd terug gekocht (op verzoek) en blij dat hij is!
Het sterrenstofje is van Little Darling en de autostof van Lillestoff.
Het gitarenstof heb ik cadeau gekregen.

Om de kast nog wat verder te vullen naaide ik ook een paar hemdjes (ofwel met het heerlijke Vlaamse woord marcellekes genoemd) volgens het patroon van Van Katoen. De boordjes zette ik er aan met de coverlock: nog een paar keer oefenen en dan ben ik echt tevreden:)
Het stof met de aapjes heb ik wederom gekregen en de spookjes kwamen van bij Kersenpitje.Zo de kast is weer wat aangevuld maar nog zeker niet genoeg: een aantal sweaters zijn ook nog nodig en volgen binnenkort!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten