zondag 25 juni 2017

Deze keer geen stress tijdens het naaien, of toch minder...


Al eerder kon je lezen dat het kraamcadeau voor mijn lieve neefje veel naaistress opleverde maar deze keer was ik er op tijd bij. Het ventje was bijna jarig maar wat geef je cadeau als ze thuis alles al driedubbel hebben?
Ik besloot een stoere outfit maken, de stof met gitaren lag al te wachten op de plank en kocht ik bij Kersenpitje. Het is een tricot van Lillestoff en is heel fijn om te verwerken. Het model komt uit La Maison Victor (mei-juni 2016). In feite lag eenzelfde versie (in een grotere maat) al weken geknipt klaar voor zoonlief maar kwam het er niet van om het te naaien. Blijkbaar heb ik dan weer een stok achter de deur nodig om aan de slag te gaan en dat was hier het naderende feestje.Om de stoere outfit compleet te maken, maakte ik de naam van zijn papa's band op een (-jawel, er was toch enigszins sprake van tijdnood- gekocht) t-shirt.Ik wilde er een echt band-shirt van maken  en had in mijn hoofd om er 'CREW' achterop maken met mijn nieuwe speeltje de Scan 'n Cut van Brother (waarover binnenkort meer).
Natuurlijk klopte toen de bende van Twijfel weer aan en ging ik met manlief in overleg (ok, ik mopper, zucht, steun en praat in mezelf en hij luistert, heel fijn!)
Hij opperde om er '(wrecking) CREW' van te maken want als je twee bent gaan er nog wel eens dingen kapot...
Daarnaast is het een verwijzing naar de fantastische studiomuzikanten die in de jaren '60 en '70 menig hit van bands als de Monkees, Sonny & Cher en de Beach Boys hebben ingespeeld (hier bestaat trouwens een toffe documentaire van maar dit terzijde...). Ons neefje wordt vast ook nog eens zo'n goede muzikant!
Zo weer een geschiedenisles gehad én een cadeautje op tijd af. Wat wil ik nog meer?


 

Oja, de gitaar is geleend van manlief en hoorde niet bij het cadeautje....Geen opmerkingen:

Een reactie posten