zondag 31 december 2017

Dit shirt heeft vanzelf de X-factor

Na het Bretonse shirt dat ik deze zomer voor mezelf naaide ging ik direct door met een tweede shirt voor mezelf. Helaas vergat ik er een blogpost aan te wijden...dus dan nu maar in deze laatste blogpost van 2017.
De stof van het shirt is van Lillestoff. Dit merk heeft dus niet alleen toffe kinderstoffen zoals ik 
hier en hier al eens liet zien maar ook voor volwassenen kwalitatieve en mooie versies hebben
Het is een paneelstof en daar had ik sinds het 
ballerinajurkje van dochterlief al enigzins ervaring mee! Toch was het nog heel wat schuiven om de X enigzins in het midden te krijgen. 

Mijn man vindt het leuk dat de X uit het midden staat maar steeds als ik het zie heb ik het gevoel dat ik niet opgelet heb bij het knippen...
De stof kocht ik bij Kersenpitje in Leuven waar altijd een overvloed aan toffe stoffen te vinden is!

Ik nam het patroon van de Veritas dat ik  
hier ook al eens gebruikte maar dit keer maakte ik een afgeronde zoom. Dat laatste was nog wel weer een puntje waar ik nog op mag oefenen. Ik moet ook het patroon niet tijdens het ineensteken willen veranderen!

De foto’s zijn gemaakt in de Engelse tuin en op de Donjon van Dinan: aanraders voor wie Bretagne aandoet. Na jaren in een dorpje even buiten Dinan gelogeerd te hebben (in de woonplaats van Bernard Hinault voor de Tour-liefhebbers onder ons), verbleven we afgelopen zomer een weekje in het centrum van Dinan, waardoor we als we de deur uitliepen vrijwel meteen in de schitterende Engelse tuin belandden. We kijken al weer uit naar onze volgende vakantie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten