zondag 1 mei 2016

Driewerf hoera voor het Liv rokje!!!

Het lag al een hele tijd klaar om te maken maar het kwam er niet van: het Liv rokje van Sofilantjes.
Aangezien ik een tijdje terug had geoefend met vrij borduren op de machine lag er een geborduurde  zebra te wachten om tot een kledingstuk te worden omgetoverd.
Van het roze stofje had ik eerder al een sweater gemaakt (ver voordat ik deze blog startte en dus al te verwassen om op de foto te gaan;))
Vanwege het borduursel heb ik de zakjes achterwege gelaten en de onderkant stikte ik met een rechte steek in plaats van de siersteek die ik normaal gebruik.
De tweede versie maakte ik uit een stofje dat dochterlief zelf had uitgekozen uit de couponnenbak bij Stef's Stoffen.
Het zou niet mijn eerste keuze zijn geweest maar ze was meteen verliefd op de hondjes...
Weer maakte ik een versie zonder zakjes en gebruikte ik in plaats van boordstof elastiek. Ik vind het erg lastig om dit mooi aaneen te naaien middenachter, heeft iemand tips?
Om het nog meisjesachtiger te maken (alsof dat nodig was!) naaide ik aan de onderzijde nog een sierlintje.


Een stralende dochter toen het af was, dus weer in de roos geschoten!
Helaas kwam ik er achteraf pas achter dat de 98/104 haar nog wel erg ruim zit dus naaide ik een derde versie in maat 86/92. 
Opnieuw een stofje van Stef's Stoffen: een digitale cactusprint! Nu maakte ik er wel zakken in omdat dit zo lekker afstak tegen het groen van de cactussen.
De zakken en de zoom werden met mijn favoriete sierstiksel vastgezet. Ik naaide aan de onderzijde een randje soluvlies mee zodat het stiksel ook op de tricot heel regelmatig wordt.Ik ben er erg blij mee want het is goed gelukt, en eigenlijk ben ik ook best wel jaloers op het vrolijke rokje:)
Wat een fijn patroontje is het toch! Ik ben erg benieuwd naar de andere patronen van Sofilantjes: hebben jullie tips over welk patroon eerst te kiezen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten