vrijdag 10 juni 2016

Wie is de boef?

Een paar maanden geleden kwam ik een tricot politiestofje tegen bij Stef's stoffen. Aangezien mijn zoontje alle beroepen leuk vindt die met een zwaailicht over de weg mogen (politiemannen, brandweermannen maar ook vuilnismannen) nam ik dit als cadeau mee! Hij was er erg blij mee en heeft sindsdien dan ook wekelijks gevraagd of zijn politieshirt af was...
Naast allerlei andere dingen die ik naaide, duurde het ook lang omdat ik weer eens twijfelde over wat te maken.
Zelf had meneer al gezegd dat hij een shirt met korte mouwen wilde hebben en de mouwen moesten blauw worden.
In Ottobre 3/ 2016 vond ik dan eindelijk het model dat naar mijn zin was. Een raglanmodel met een baan in een andere kleur stof tussen het voor- en achterpand.
Ik naaide een 116 want deze maat had hij bij gekochte shirts ook. Na het knippen zat de basis echt in no time ineen. Toen meneer (die net in bed lag) om een glaasje water vroeg, liet ik hem gauw even het shirt passen om de lengte te bepalen. Maar wat??? Het shirt paste netjes maar zat als een worstvelletje, het zat zelfs zo straks dat leek of mijn gespierde spijker een buikje had...?!
Wat nu? Alles lostornen en een bredere band ertussen zetten leek me meer werk dan een nieuwe maken dus tekende ik een 122 (die hem volgens de matentabel veel te groot zo moeten zijn) en herhaalde ik het vlotte in elkaar naaien nog eens.
Deze maat paste hem gelukkig wel!Een oplossing voor het te kleine shirt kwam snel want kleine zus piepte meteen dat zij ook zo'n shirt wilde.
Omdat ik hem wel erg jongensachtig vond, heb ik er onderaan een band aangenaaid zodat ze het nu als jurkje aan kan.


Om het wat minder jongensachtig te maken dacht ik haar mouwen te voorzien van een omslag. Die vielen bij zoonlief zo goed in de snaak dat hij ze ook op die manier wilde hebben;)Ze zijn allebei erg blij met de nieuwe outfit en ik ben blij dat ik het te kleine shirt op deze manier heb kunnen gebruiken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten