woensdag 1 juni 2016

Selfish sewing met de Veritas

Twee weken geleden was ik op bezoek in Leuven bij kleine Alex, waar ik snel even de Veritas binnensprong om het nieuwe tijdschrift te kopen (eindelijk!). Ik had al veel goede dingen over het blad gehoord en weet je wat? Het is gewoon waar! Het hele blad staat vol met toffe patroontjes en ideeën. Ik blader het regelmatig door om te zien wat ik als eerste zou maken omdat ik gewoon niet kan kiezen;)
Vanwege allerlei andere lopende projecten ben ik met een simpel patroontje begonnen wat ik 'even' tussendoor kon doen: de Amber poncho.
Het staat niet op het patroonblad maar moet nog uitgetekend worden aan de hand van afmetingen die in het blad staan genoemd.
Ik koos voor een dunne viscose die ik bij Stef's Stoffen vond. Onderaan werkte ik het af met een franjeband.


Op zich zat het snel in elkaar en vind ik het een mooi vestje geworden. Wel zijn er, naar mijn mening, wat minpuntjes aan het model. Doordat de hals aan de achterkant rechtdoor loopt, zit dat niet altijd even fijn in de nek en trekken de voorpanden omhoog. Ook vind ik het vest smal uitvallen: zo iets mag juist wat wijder vallen en fladderen (het was 'one size fits all'). Voor de volgende versie dus was centimeters eraan knippen en aan het achterpand een halsuitsnijding knippen.
Toch ben ik blij met het resultaat en zal ik hem waarschijnlijk veel aanhebben in de zomer. 

Ik ben heel benieuwd of jij al iets hebt gemaakt uit dit tijdschrift?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten