woensdag 15 juni 2016

Drie 'vrolijk weer' hoedjes

Met zoveel projecten tegelijk bezig en nog bijna niets af om hier te tonen... Ik denk dat ik wel zeven projecten onder handen heb maar steeds niets kan afwerken om één of andere reden. Gelukkig heb ik ondertussen wel de zonnehoedjes af voor drie knappe dames.
De hoedjes uit een eerdere blog waren in de smaak gevallen en op verzoek maakte ik er nog een stel..
Ik gebruikte al eerder het patroon van Sew Natural. Hier paste ik het aan omwille van andere maten van kinderhoofdjes;)

Het is af en toe even vloeken als er tijdens het naaien een plooitje opduikt waar het niet hoort maar verder is het heel tof om zulke hoedjes te maken.
Het is wel zo dat sommige katoentjes makkelijker te verwerken zijn dan anderen (te dun waardoor vlieseline nodig is en de stof weer minder makkelijk strak getrokken kan worden). Wat ik hele mooie stofjes vind voor een hoedje zijn de katoentjes van Petit Pan (sowieso is de winkel zelf ook een aanrader!). Ze zijn mooi van kleur, hebben een toffe print en ze verwerken gewoon heel makkelijk.


Ook hier heb ik ze gebruikt en ik vind het resultaat erg vrolijk. Mijn fotomodel (dat duidelijk nog iets te klein is voor deze hoedjes) werd er in ieder geval ook erg vrolijk van. Helaas is het weer nog niet echt vrolijk; hier staan namelijk regelmatig de straten blank. Ik dacht daarom een worst naar de Clarissen te brengen in de hoop goed weer te krijgen. Helaas zijn de Clarissen blijkbaar tegenwoordig vegetariër en heeft dat dus geen nut meer en snap ik waarom de hoosbuien maar blijven komen...Geen opmerkingen:

Een reactie posten