zondag 17 juli 2016

Deze keer doet mijn naaimachine het werk alleen...


Sinds het begin van het jaar ben ik (dankzij een goede fee, dankuwel!) in het bezit van een borduurmachine.
Het is in feite een aparte module die ik aan mijn naaimachine kan koppelen. Via de computer kan ik dan afbeeldingen naar de naaimachine sturen die dan helemaal zelf zijn ding doet. De eerste keer dat ik de machine dit zag doen zat ik dan ook helemaal te stuiteren van enthousiasme: ik hoefde niets te doen (het voetpedaal was zelfs niet aangesloten) en toch kwam er iets moois onder de machine vandaan!
Ondertussen heb ik al verschillende dingen gemaakt en het wordt alleen maar leuker. Al eerder toonde ik de patches voor op het carnavalscostuum van mijn zoontje. Op de detailfoto's zien je hoe mooi gedetailleerd de ontwerpen zijn en dat er door de ontwerper goed is nagedacht over de plaatsing en het type steken.

Er zijn zeer veel borduur designs te vinden op internet maar ook gratis designs zijn er in overvloed.
Ik heb zowel gratis als gekochte ontwerpen uitgeprobeerd en over het algemeen komen ze er allemaal heel mooi onder de machine vandaan.
Een topper thuis was een Elsa: dat was makkelijk punten scoren;)


Ik heb gemerkt dat de versteviging van de stof het borduursel maakt of breekt. De Elsa stikte ik op badstof en daarvoor had ik aan boven en onderzijde Soluvlies gebruikt. Dit is echt superspul en gebruik ik niet allen bij het borduren maar ook bijvoorbeeld bij het naaien van siersteken.  Het lost op in water dus zie je er achteraf niets meer van.

Later ontdekt ik dat ik bij badstof ook Avalon kon gebruiken: deze span je aan de bovenkant mee in (aan de onderzijde ook knipvlies of stik en trek). Het zorgt ervoor dat je pool goed plat ligt. Achteraf strijk (jazeker, strijk!) je dit weg. Ik moet er nog wel wat aan wennen want ik kreeg het niet overal mooi weggestreken. Ook een enkele monogram is mogelijk. Hier zelfs met metallic garen:in één keer goed gelukt.


Voor mijn knappe kleine neefje naaide ik voor Pasen het onderstaande shirt. Het was even wat wringen om het kleine t-shirt (maat 80) goed in het borduurraam ingespannen te krijgen maar na wat opzoeken op you tube lukte dit ook vrij vlot.


Tenslotte had mijn man vorige week een barbecue/feestje bij een lieve vriend die altijd voor ons klaar staat. Ik naaide een barbecueschort die goed in de smaak viel. Omdat ik nog steeds onder de indruk ben van mijn machine hier ook een kort filmpje van de machine "in actie"...
Ik ben dus echt superblij met mijn borduurmodule en het eerstvolgende wat hier op mijn lijstje staat om te borduren is een LEGO poppetje (jazeker, nogmaals makkelijk scoren). Zodra het gelukt is laat ik het hier zien!Geen opmerkingen:

Een reactie posten