donderdag 7 juli 2016

Een dankjewel voor de juffen!

En weer is het schooljaar voorbijgevlogen! Ik zou zweren dat het twee weken geleden pas begonnen is...
Vandaag was het voor de kinderen een bijzondere dag want het was juffendag: de dag waarop de verjaardagen van alle juffen (en meesters) worden gevierd. Er wordt gezamenlijk een cadeautje geknutseld en gekocht voor de juffen. Daarnaast worden de juffen soms ook nog verwend met allerlei 'extra' cadeautjes van de kinderen.
Hier in huis was het al weken duidelijk: ons mannetje wilde iets geven met een zelfgemaakte tekening erop. Ik probeerde voor de tekeningen wat vrouwelijke onderwerpen aan te dragen zoals bloemen, prinsessen of hondjes maar nee. Meneer ging voor hetgeen hij het leukste vind: takelwagens, brandweerwagens en vuilniswagens.Als een soort compromis voor de prinsessen tekende hij op de achterkant van de tas een robot. Tja, het blijft een echte jongen...


Mama naaide er een tas van volgens deze methode. Ik gebruikte kant en klaar tassenband want de tijd begin te dringen;) Ook de kleuren van de stoffen heeft hij (met wat begeleiding) zelf gekozen. Voor de ene juf had ik namelijk een blauwe rand in gedachte maar kreeg als commentaar dat blauw toch niets voor meisjes is. Ik wilde nog beginnen over Elsa, de überblauwe ijsprinses maar ik wist dat ik het toch niet ging winnen van hem (choose your battles zeggen ze dan hè:)).Volgens mij heeft hij het gewoon supergoed uitgekozen en getekend en ben ik eigenlijk wel een beetje jaloers op de juffen.


Omdat ik een jaar geleden nog geen blog bijhield, laat ik hier zien wat het cadeautje van vorig jaar was. Het patroon van het pennenzakje haalde ik van een franstalige blog. Aangezien ik vorig jaar juist op cursus had geleerd hoe ik een oogje kon maken met de machine werd dat meteen in de praktijk gebracht. Het werkte erg netjes! Ik gebuikte aan de buitenzijde nepleer en aan de binnenzijde een gewoon katoentje (verstevigd met vlieseline). De sluitknopjes kocht ik bij WebTwinkle.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten