maandag 5 december 2016

Goedheiligmantel

Al weken speelden ze met de pietenkleding die we ooit van het neefjes en de nichtjes overkregen. Over het dak lopen (oké, een lint...), cadeautjes gooien (lege doosjes), je kan het zo gek niet bedenken of ze hadden het verkleed als Piet uitgevoerd. Maar ineens was daar vorige week de vraag om een Sint-kostuum...én of ik het de volgende dag af zou hebben omdat we naar Sinterklaas zouden gaan...
Gelukkig had ik nog de juiste spullen op zolder liggen...
Op Pinterest vond ik een patroon uit een heel oude Libelle dat ik ongeveer volgde.
Nog een mijter in elkaar gefröbeld en zoonlief kon de volgende dag als Sint de deur uit!

Gisteren gingen we nogmaals bij Sint op bezoek. Ditmaal in het erg leuk ingerichte Sinterklaashuis in Museum 't Oude Slot. Naast een handje geven en/of even kletsen met Sinterklaas was er van alles te doen waarvan de kinderen erg hebben genoten. Ze gooiden pakjes in een schoorsteen, mochten met twee pieten in een roeiboot op de gracht varen, hebben de slaapplaatsen van Sint en zijn Pieten bezocht maar het leukste vonden ze het voetballen met de Pieten:)
Al met al weer een geslaagde middag! Helaas wilde meneer zijn Pietenpak aan maar hebben we in het museum snel even gewisseld (oké ik heb hem omgekocht met wat pepernoten) om als Sint op de foto te gaan. Zie bovenstaande foto's, hij had er ook echt zin in: dat straalt er af...not! Als Piet lachte hij gelukkig een stuk meer! Zou het de stress zijn geweest?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten