zondag 29 januari 2017

Once, twice, three times a lady...

Eind november werd een lief meisje geboren. Omdat ze een eindje uit de buurt woont en over een paar weken de babyborrel pas is, besloot ik alvast een jurkje op te sturen.
Het werd een eenvoudig model wat makkelijk over het hoofdje kan worden aangetrokken zonder lastige sluiting. (model Knippie 5/2015).
Omdat ik op de geboortelijst zag dat het flamingothema veel voorkwam koos ik voor een mooi flamingostofje van bij Stefs stoffen. Het jurkje is met de overlock in elkaar gezet en met de overlock stikte ik de boordjes door.Dochterlief was meteen verliefd op het jurkje totdat ze doorkreeg dat het niet voor haar was bedoeld... 
Helaas had ik niet meer genoeg stof om een zelfde jurkje te maken maar met een ander stofje was ze ook snel tevreden.
We gingen voor een stofje met goudopdruk: helemaal kerst!  (jaja, deze blog heeft even liggen wachten door nieuwe job en gecrashte computer).
Met bijpassend gouden vestje en maillot was het plaatje helemaal af! Helaas vergaten we foto's te maken met kerst dus de gouden maillot en vest moet je er zelf even bij denken want mevrouw vertikt het om het vestje en maillot er nogmaals bij aan te trekken...
Aangezien het modelletje zo snel in elkaar zit en ik zo lang niet geblogd heb (oeps) naaide ik er nog één want de kast en de blog mogen nodig aangevuld worden. Omdat de stof zo donker is naaide ik dit keer ook boordjes aan de mouwen om het wat kleuriger te maken. De prinsessenaccessoires kreeg ze afgelopen vrijdag van een lieve fee en aangezien ze er zó blij mee is moesten ze persé mee op de foto.

Binnenkort ook eens een ander model jurkje naaien: welk model bevelen jullie aan voor mijn dametje?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten