woensdag 24 februari 2016

Driemaal digiprint

Tegenwoordig zijn er zo'n leuke stoffen met digitale prints te koop! Afgelopen zomer kocht ik mijn eerste: een katoentje met een graafmachineprint voor mijn zoontje, eigenlijk een hele foute print, vond ik, maar hij was er zo blij mee! Ik heb er een korte broek van gemaakt, de Ray short uit La Maison Victor (mei/juni 2015). Het is lastig om de juiste maat broek te kiezen aangezien mijn zoontje een lange bonenstaak is: voor zijn taille zou ik volgens de matentabel maat 98 moeten nemen  (hij was op dat moment 41/2 jaar!), de maat die hij had (110/116) zou veel te wijd worden. Uiteindelijk heb ik een 104 genomen maar deze werd voor het model broek weer wat te kort (ver boven de knie in plaats van erop of erover). De volgende keer dus wat verlengen en een maat kleiner dan hij normaal heeft. Het is een fijn broekje, wat ook in no time genaaid was. Ik zet er alleen de biaisband andersom aan als wordt aangegeven in LMV omdat je het dan netter kan naaien.Een maand geleden naaide ik een longesleeve met giraffen digiprint (Stef's Stoffen). Het was een eenvoudig raglanmodel uit de kinderburda (zomereditie 2015). Op het voor- en achterpand staan grote giraffen en de mouwen en boorden werden op wens van zoonlief blauw. De zoom heb ik met een siersteek genaaid, helaas ging deze niet overal even netjes omdat ik teveel op de rand heb genaaid; leermomentje voor volgende keer met deze steek!Aangezien het vorige model zo goed bevallen was naaide ik ook een longsleeve met astronauten digiprint vanwege het ruimte project in de klas.  Ik heb ook hier alleen het voor en achterpand uit de digistof gemaakt, anders zou het iets teveel weghebben van een pyjama;) De mouwen en boord werd in grijze tricotstof uitgevoerd.


Ook hier werd de siersteek gebruikt voor de zoom maar ditmaal bleef ik ver genoeg van de rand waardoor deze wel netjes werd.


Wel kwam ik er achteraf achter dat ik even niet had opgelet bij het knippen van de stof: ik had naadwaarde aan de hals aangeknipt waardoor hij bij de hals niet helemaal mooi valt. Eens kijken wanneer er tijd is om het opnieuw te doen...


...of zal ik er gewoon nog één maken? Er ligt al stof op de plank voor nog een longsleeve want meneer heeft afgelopen tijd een groeispurt gehad. Maar wie heeft er ooit teveel longsleeves?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten