vrijdag 26 februari 2016

Stof voor durf het zelvers - kaptrui

Uit het toffe boek Stof voor durf het Zelvers heb ik al meerdere dingen gemaakt maar het eerste project was de kaptrui. Zoonlief heeft het liefst de hele dag een muts/pet/hoodie op dus het model was hier ook meteen een succes. Het wordt aan de hand van foto's stap voor stap erg duidelijk uitgelegd. Het autostofje komt van Kersenpitje en de rode tricot van Bora.


Het is echt de favoriete trui van mijn zoon: niet te dik en met een kap! Helaas heb ik laatst een ongelukje gehad tijdens het wassen en stak ik de trui bij een rode jeans (die al heel vaak gewassen was!) en ja hoor de hele trui had een roze zweem, nooooooo!!!
Ik heb hem maar gauw onderin zijn kledingkast gelegd...

Na deze flater moest er natuurlijk wel een vervanger komen en die was dan ook weer in een wip gemaakt. Het werd een lekker 'knuffelstofje' van de markt en dit keer durfde ik het wel aan om touwtjes in de kap te maken (ondertussen heb ik mijn Prymtang al zo vaak gebruikt...).

Ook deze trui is een succes en ik vind zelf het hoge knuffelgehalte erg fijn;)

Nu was ik al een tijdje aan het twijfelen of ik de trui ook eens in de versie met kraag in plaats van kap zou maken, ik vroeg me af of dit in huis wel gewaardeerd zou worden. Maar wat blijkt: als je maar het juiste stofje kiest, wordt de kap helemaal niet gemist!
Ik maakt het van een couponnetje dat ik wederom bij Kersenpitje had gehaald. Het is een gebreide stof en voor de mouwen en de kraag heb ik dan ook een wat stevigere tricot genomen zodat het niet teveel uit de toon viel met de rest. Ik ben best trots op het resultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten