donderdag 27 augustus 2015

Vikingen!!!

Sinds ik de mooie stofjes van Lillestof heb ontdekt ben ik helemaal fan! De stofjes zijn in veel verschillende ontwerpjes te krijgen maar die van Bora illustraties zijn toch echt de max!
Ik denk dat ik wel 10 verschillende in de kast heb liggen, een aantal al verwerkt in kleding en een heel aantal ligt nog te wachten...
Na de truitjes uit mijn vorige post was het volgende dat ik maakte met een 'Bora for Lillestoff' de Leather sweater van La Maison Victor. Ik gebruikte de vikingsweater stof en combineerde dit met donkerbruine sweater voor de mouwen en oranje boordjes. Ik heb nog gedacht over leren schouderstukken maar dat leek me zo onhandig met wassen (geen idee of je nepleer makkelijk kan wassen, jullie?).
De trui was een groot succes hier in huis en er ligt al weer een volgende stofje klaar voor dit toffe model!

woensdag 19 augustus 2015

Drie maal is scheepsrecht

Wie wordt er nu niet vrolijk van de stofjes van Bora (voor Lillestoff)? Het eerste dat ik van deze prettige stof maakte was voor een kraamcadeautje aangezien het geboortekaartje dezelfde afbeelding had. Om het af te maken naaide ik ook eenzelfde lint op een badcape en klaar was het kraamcadeau.




Omdat dit eerste truitje zou goed was bevallen kreeg ik de vraag om er nog één te maken met een vrolijk stofje. Het werd Little Forest van Bora. Op vraag stak ik er niet de bijpassende mouwtjes met paddenstoelen of blaadjes in maar werd het een effen tricot. Dat leek simpel maar voordat ik een bijpassende kleur had die niet vloekte...had ik dat vloeken al lang gecompenseerd;)


En weer een superschattig meisjesshirt gemaakt...

Eenzelfde truitje (het begint bijna op lopende-band-werk te lijken) nam ik mee als kraamcadeau naar een ex-collegaatje die zo'n mooi meisje had gekregen. Omdat ik wist dat mama rood mooi vindt en een meisjesbaby natuurlijk roze aan moet heb ik het lievenheersbeestjes stof van Stenzo genomen waarbij die kleuren goed combineren, zo mooi! (Ik bedenk me nu dat ik nog niet heb geschreven over het toffe jurkje dat ik gemaakt heb uit deze stof, dat komt dus nog)


De onderkant heb ik omgezoomd met een honingraatsteek (die helaas niet overal goed uitkwam op de tricot). Maar ach, zolang mensen nadat ze het cadeautje al lang hebben uitgepakt vragen "of ik eigenlijk nog ooit iets met naaien doe" zal het het wel meevallen met die honingraatsteek, niet?





woensdag 12 augustus 2015

Deze keer een roze kraampakket.

Laat nu het geval zijn dat ook een andere vriendin zwanger was in dezelfde periode dus de stress van de eerste was nog niet weggeëbd of de tweede stressgolf diende zich aan!
Maar ja eerst nog maar eens rustig op vakantie, we hebben nog tijd genoeg...toch...?
En natuurlijk wéér in week 41 zitten vloeken op mezelf waarom ik dit 8 maanden eerder niet al had gemaakt want ook bij deze vriendin wist ik al na een maand dat er nog een hummeltje bij zou komen...

Ok, hier zaten we dan 8 maanden verder en het moest toch echt af!
Na twee jongens zou het ditmaal een meisje worden en mijn vriendin ging dan ook helemaal los in het "roze" thema. Het stond al wel even vast dat er zeker een jurkje in de kraammand moest maar wat voor één??? Het internet staat vol met leuke jurkjes en als je dan, zoals ik, lid bent van de Bende van Twijfel dan schiet dus alleen de voorbereiding al niet op...

Maar plots kwam ik in de kast het super schattige jurkje van Petit Louie tegen dat ik van mijn allerliefste vriendinnetje had gekregen voor mijn eigen dochter. Ik ging dus voor een kopie.
Bij het Stoffeparadijs kwam ik zo'n mooi 'over-de-top' stofje tegen. Perfect voor een minimeisje.



Ik werkte de hals en zoom af met een rekbaar kantje (stoffenmarkt in Eindhoven) en deed er nog een strikje op. Ik ben best wel tevreden met het resultaat!




De slinger is zo roze geworden dat zelfs Ieoor er scheel van gaat kijken! De stofjes zijn restjes die ik van mijn tornvriendinnetje kreeg, behalve de eendjesstof, die komt van Kersenpitje in Leuven.



Tenslotte gingen deze twee tutkoordjes ook in de kraammand. Hoezo roze????



Oja, natuurlijk ben ik  van één ding vergeten een foto te maken: een überroze slabber met leuke tekst erop...

Zal ik de volgende keer dan toch echt eens eerder beginnen? Dan vergeet ik in de haast tenminste niet om alle foto's te maken!



 

woensdag 5 augustus 2015

kraamcadeaus voor schoonzus

We wisten al na een maand dat mijn vriendin (en schoonzus) zwanger was. Nou dan heb je nog een hele tijd om je kraamcadeaus te maken... denk je....
Toch wordt het hier in huis dan in de 41e week stressen om alles af te krijgen (ok misschien had ik het bij één ding moeten houden en niet een hele mand vol) ;)

Het enige dat al netjes af was in week 25 was het t-shirtje.
Ik wist meteen dat ik deze motorstof voor het shirtje wilde gebruiken aangezien de aanstaande ouders echte motormuizen zijn. Omdat ik al eerder hetzelfde patroon had gebruikt en het goed was bevallen ging ik nogmaals voor hetzelfde (Knippie 5/2011).



Naast het shirtje wilde ik ook een lekker dekentje maken. Aangezien het voor een baby was heb ik 100% katoen gebruikt (zowel de sterrenstof als het schaapjesstof). Deze 100% katoenen schaapjesstof komt van Pauli in Leuven. Veel gestress over de kleur die bij het schaapje zou passen: camouflagestof zoals de kinderwagen die ik al had gezien bij mijn vriendin? Of toch iets vrolijks van Bora? Omdat mijn vriendin ergens terloops liet vallen dat ze voor rust wilde gaan in het babykamertje ben ik voor een lichtgrijze sterrenstof gegaan. Voor de sier heb ik er een witte paspel tussen genaaid op haar (emma en mona) manier. Volgende keer moet ik toch echt het schaapje wat nauwkeurige afmeten! Het rekte lichtjes mee dus aan het einde hield ik een stuk over...na wat tornwerk heb ik gelukkig goed gekregen maar dat doe ik bij een nieuw kraamcadeau toch iets anders;)




Tenslotte wilde ik met mijn 'nieuwe' Bernina wel even wat extraatjes uitproberen. Dit deed ik op een slabbertje van katoen met een badstoffen achterkant. Zoonlief koos de vrachtwagens uit voor zijn nieuwe neefje en manlief verzon de tekst erbij!

In hetzelfde kraamcadeau zat ook nog een vlaggetjesslinger maar waarom ik daar geen foto van heb gemaakt.....zou het de stress zijn geweest???




N.b. De baby kreeg de naam Roar en als je goed kijkt op het t-shirt had ik daar al zo'n voorgevoel van...