dinsdag 29 maart 2016

Driemaal Grace-jurk

Op de website van Emma en Mona kwam ik het allerschattigste jurkjes patroon tegen!
Ik maakte een versie voor een klein vriendinnetje dat door haar mama graag in zwart wordt gekleed...
(niet verder vertellen want ze heeft het jurkje nog niet ontvangen;))
Het stof kocht ik (evenals de konijnen en bootjesstof uit een vorige post bij Stef's Stoffen.
Natuurlijk ging er bij deze eerste versie wat mis: ik naaide de zijnaden op de verkeerde manier dicht waardoor er een naad te zien is aan de binnenkant. Kniesoor die daar om zeurt;)


De zoom werkte ik weer af met mijn favoriete rekbare siersteek.


En toen was daar een iets groter meisje dat steeds heel verliefd naar het jurkje van haar kleine vriendinnetje bleef kijken...
Ik heb het originele patroon vergroot (want onze dame past niet meer in de babymaatjes) en naaide ditmaal de zijnaden op de correcte manier dicht.
Mevrouw wilde persé witte drukkers dus werden het witte drukkers ook al vond mama de zwarte mooier... 
Helemaal blij was ze toen ze haar jurk aan mocht: ze heeft een half uur door de kamer gehopst omdat de jurk dan zo leuk zwierde!


En toen moest er nog een jurkje gemaakt worden voor haar knuffel.
Terwijl mama dit in elkaar aan het naaien was, was madam zo zoet aan het spelen...dacht ik...
Ze had ondertussen het bandenplaksetje van papa gevonden en was de tube lijm aan het leegknijpen over het doosje en het net nieuwe jurkje.
En nu hebben we dus een nieuwe jurk met twee lijmvlekken. Als iemand nog een manier weet om ze (zonder schaar) te verwijderen hoor ik het graag... 
vrijdag 18 maart 2016

Selfish sewing

De hele week loop ik al te kouwkleumen met die gure wind en slechts af en toe een mager zonnetje: tijd om voor mezelf een vest te maken!
Het patroon had ik al een tijdje op het oog: ik kwam het tegen via de blog van Anluuka die een paar toffe exemplaren naaide (en ik één versie op de stof na kopieerde...).
Voor het eerste exemplaar gebruikte ik een soepele tricot die van de stoffenmarkt in Eindhoven komt. Het was wat passen en meten om het uit anderhalve meter stof te krijgen aangezien ik het patroon tien cm wilde verlengen. Hiermee had ik bij aankoop van de stof nog geen rekening mee gehouden...Na een tijdje puzzelen had ik hem er dan toch uit en was het vest in een wip klaar. De boorden werden afgewerkt met een rolzoom. (En eerst werd er weer vijf cm van de lengte afgehaald omdat ik toch wat kleiner bleek dan in mijn gedachten...)

Het vest beviel zo goed dat ik er meteen nog een maakte: ditmaal uit een gebreide stof met een zebraprint van Stef's stoffen.


Hier had ik maar een dikke meter en kostte het me meer tijd om het patroon uit de stof te puzzelen dan het naaien zelf. Deze keer werkte ik de randen af met de gebreide band, deze maakt wel dat het wat minder soepel valt dan de rolzoom uit de vorige versie. Aan de mouwen zette ik een boordje uit boordstof, ik maakte het aan de strakke kant zodat ze goed halfweg mijn onderarm blijft zitten.
De vesten bevallen heel erg goed en vergat er bijna foto's van te maken!
Het weer zat helaas niet echt mee vandaag om foto's te maken maar met een filtertje erover lijkt het al een stuk zonniger;)

Ik heb nog een lap stof liggen met de bedoeling om er nog zo'n vest van te maken maar ik zag afgelopen week zoveel leuke Susanne cardigans van Compagnie M langskomen in blogland dat twijfel of ik nog voor een derde zelfde zal gaan...
vrijdag 11 maart 2016

Mega Mindy in zwart-wit

Je ziet ze overal: de zwart-witte prints. Ik was ook meteen verkocht en ging aan de slag voor dochterlief. In eerste instantie twee leggings want madam begon uit haar oude te groeien.
Ik heb haar zelf laten kiezen en ze koos natuurlijk als eerste voor de "Nijntje-print". Het model van de legging komt uit de Ottobre (3/2015) en de stoffen komen van Stef's Stoffen. Ik heb iets breder elastiek gebruikt dan werd voorgeschreven omdat me dat prettiger lijkt dragen. De beide broekjes waren in een wip gemaakt maar nu kwam de vraag wat er op aan te trekken?

We hebben veel bonte truitjes in de kast liggen waarvan er geen één op de leggings stond. Dus ging ik aan de slag met een verlengde trui met leuke steekzakken van Kid 5. Ik heb een zwarte french terry gebruikt en tussen de raglannaden stikte ik een witte (elastische) paspel zodat het niet al te donker zou worden.


Voor alle boorden gebruikte ik witte boordstof en de zakken werden vastgestikt met een rekbare siersteek. Ik heb (eigenwijs als ik ben) toch naadwaarde aan de onderkant van de trui geknipt waardoor hij nu een beetje langer uitvalt als ik bedoelde maar dan kan er tenminste een groeispurtje langskomen zonder dat ik meteen weer opnieuw mag beginnen!
Als een volleerd model (al noemde ze zichzelf Mega Mindy vanwege het masker) poseerde mijn dochter voor de foto's.
Hoewel ik lang heb getwijfeld vind ik het zwart/wit toch erg leuk staan en dochterlief is er blij mee dus wat wil ik nog meer?
Ja, dit thema krijgt zeker een vervolg.....n.b. het witte jasje heb ik (helaas) niet zelfgemaakt en komt van NafNaf.donderdag 3 maart 2016

Sterrenjurk Znok

Na al die natte en sombere dagen was het tijd voor een jurk in frisse, vrolijke kleuren!
Het werden de sterren van Znok, gecombineerd met grasgroen, heerlijk lenteachtig. Het model is een ballonjurkje van Trash Monstarz. Ook voor beginners een fijn patroon aangezien alles stap voor stap met foto's wordt uitgelegd! De zakken werden vastgezet met een bijpassende sterrensteek die op de foto helaas niet heel goed naar voren komt! (Hmmm, het lijkt op de foto of er een plooitje aan de rechtermouwboord zit, dit is gelukkig bedrog!)
Nu hopen dat ze hem leuk vindt want ze zit nog steeds in haar 'Elsa-blauw-periode'. Als het roze niet overtuigend genoeg is zijn het de lange steekzakken wel waar ik binnenkort waarschijnlijk van alles en nog wat in ga terugvinden. Herkenbaar toch, of niet?