vrijdag 25 november 2016

Er was eens een Sprookjesboom...rokje

Toen ik een tijdje terug met mijn dochtertje op de stoffenmarkt was viel haar oog meteen op de Eftelingstofjes van Nooteboom. Ze moest en zou het stofje mee naar huis nemen dus streek ik een keer over mijn hart want ik vind de stofjes leuk maar voor kleding wel erg druk (en ze waren fink afgeprijsd;)). Thuis aangekomen leek het stofje nog bonter dan op de markt dus legde ik het maar snel weg in de kast...
Totdat dochterlief onlangs een nieuw rokje 'nodig' had. 
Ze wilde graag een rokje om mee te draaien want hoe beter het draait des te meer voelt ze zich een prinses. En dat is natuurlijk heel belangrijk als je 3 jaar bent!


Eerder maakte ik gewoon rechte rokjes geknipte uit de stofbreedte maar nu ging ik eens een cirkelrokje proberen. Ik had al meerdere keren naar de uitleg ervan gekeken maar de wiskunde in het patroon triggerde in mijn onderbewuste iets waardoor ik het telkens weer uitstelde.
Maar goed, vorige week had ik het stofje en de moed dus kwam er een cirkelrokje onder de naaimachine uit rollen!
Ik kreeg het zelfs voor elkaar om de stof zonder zijnaden te knippen zoals Made Everyday het beschrijft.

Omdat ik het katoentje wel erg dun vond voor dit jaargetijde naaide ik er een onderrok aan vast met een strook tule.
Nou toen mijn prinsesjes dat zag begon ze van plezier te gillen en te klappen.
Missie geslaagd dus.
Oh enne die wiskunde van de cirkelrok stelt echt niets voor!








maandag 14 november 2016

Bomberjack voor mezelf

In de kast liggen zoveel stofjes dat ik af en toe vergeet dat ik ze heb gekocht. Zo ook deze uilenstof waarvan ik helaas niet meer weet van welke ontwerper hij komt. Ik kocht hem bij Louise's naaicafé in Veghel.
Toen ik hem weer tegenkwam besloot ik er een bomberjackje voor mezelf van te maken.



Maar ik kon me wel voor mijn kop slaan toen ik zag dat ik slechts één meter had gekocht. Daar kreeg ik nooit geen bomberjackje uit, of wel?
Ik ging in ieder geval de voorpanden en het achterpand eruit te knippen en de mouwen dan van zwarte stof te maken. Maar eigenlijk wilde ik uilen all-over....
Dus na weer een tijdje puzzelen (ik krijg het niet voor elkaar om erin te berusten dat ik stof tekort heb...) had ik het zo liggen dat de mouwen er voor 3/4 uit gingen. Dat was niet erg omdat het patroon toch wel erg lange mouwen voorschreef (of in heb zo'n korte armen?).
Ik won natuurlijk ook al een stuk door de boorden uit boordstof te maken.



Bloed, zweet en ok geen tranen maar veel gestress kostte het wel (vraag mijn man maar, die arme ziel zat in dezelfde kamer toen ik moest knippen;)) maar ik kreeg het eruit zoals ik wilde.





Omdat ik geen goede maat ritsjes kon vinden voor de zakken (met die grove tandjes, iemand een tip?) koos ik ervoor om er steekzakken in te zetten en ik volgde de "om 't even waar een paspelzak" manier. Een hele fijne tutorial moet ik zeggen!

En als laatste kwam het doorstikken langs de rits en halsboord. Lange getwijfeld om het te doen, toch gedaan en ook weer even snel uitgehaald (buiten aan de halsboord) omdat het niet precies genoeg was naar mijn zin...

Het vestje werd meteen meegenomen op een heerlijk reisje naar Rome en ik moet zeggen dat het een ideaal model is. Het draagt heerlijk als een jasje, vestje of trui al naargelang wat ik er onderaan doe.
Er zal er snel nog één volgen...


Het model is een mix van de Berlin Beat Bomberjack uit Urban Style en de Blossom jas uit La Maison Victor 2/2015.