maandag 24 juli 2017

Stoere vent in stars and stripes!

Om voor jongens iets leuks te naaien vind ik toch wat moeilijker dan voor meisjes.
Zeker als je dan nog een zoon hebt die heel goed weet wat hij wil, en dus absoluut geen bloesjes, bloemenprintjes of teksten op zijn buik.
Als ik dan van hem een compliment krijg over een jongensoutfit die ik heb gemaakt ben ik altijd erg blij en naai ik voor hem hetzelfde.
Al eerder schreef ik over de toffe bermuda die ik naaide voor ons kleine neefje. Mijn zoontje zei uit zichzelf dat hij hem 'fantastisch' vond en ook zo'n 'trekbroek' zou willen.
Gelukkig lag deze al geknipt klaar dus hoefde hij niet lang te wachten. Het model komt uit La Maison Victor (mei/juni 2016), de stof kocht ik op de markt.
De zakken maakte ik in tegenstelling met wat werd aangegeven in het patroon uit de goede kant van de stof want de binnenzijde van de stof gebruiken aan de buitenkant, dat vond meneer nogal raar...

Het t-shirt kocht ik laatst in de uitverkoop maar er ontbrak voor mij nog iets: ik maakte er een strijkpatroon van Van Ikke op, wat hier al een tijdje lag te wachten. Deze strikpatronen zijn van erg mooie kwaliteit en met een pers zitten ze er helemaal snel en strak op.

Een heel geslaagde outfit al zeg ik het zelf. Op de foto's is het wel duidelijk dat meneer ook tevreden is!


















maandag 17 juli 2017

Een supertof en gratis racerbackdresspatroon

Een lief vriendinnetje (ja, ze is een jaar jonger dan ik...) vierde haar verjaardag en ik had totaal geen cadeau inspiratie... 
Een bloemetje? Nee, met een temperatuur van 30 graden is het bosje zo weg. Een doosje bonbons? Ook geen optie want ze is zo supergoed op haar eetgewoonten aan het letten, daar zou ik beter een voorbeeld aan nemen!
De  bende van Twijfel sloeg dus weer toe...
Toevallig kwam ik de avond voor haar feestje op zolder een stofje (gekocht bij Stefs stoffen) tegen waarvan ze wel eens heeft laten vallen dat ze dat tof vond. Het was precies genoeg voor een jurkje voor haar knappe dochter. Ik nam het (gratis) patroon  Crafterhours; een leuk Racerback dress wat ideaal is voor het warme weer. 
Het cadeautje viel goed in de smaak. Een  exemplaar voor mijn eigen dochter volgt snel!
























zondag 9 juli 2017

Gepimpt spijkerjasje voor mezelf

Na het naaien van wat kinderkleding en cadeautjes naaide ik eindelijk weer eens iets voor mezelf.
Dit keer ging ik uit van een bestaand spijkerjasje (want dát zelf naaien is echt een brug te ver op dit moment met twee banen en gezin;)).
Ik versierde de rug met een borduurpatroon van Urban Threads om eindelijk eens mijn nieuwe borduurmodule uit te proberen die hier op de kast stond te glimmen.




Ik was vanaf dat ik de website ontdekte helemaal weg van de 'Dia de los Muertos' schedel.
Op de voorzijde van het jasje naaide ik een paar roosjes (aangepast van het grote patroon) zodat ook deze kant wat wordt opgevrolijkt.


De patronen zijn echt  geweldig mooi en het valt me steeds weer op hoe goed ze in elkaar zitten. Zelf gooi ik er wel wat meer versteving (om het bobbelen tegen te gaan) tegenaan dan dat zij op hun website aangeven. Better safe than sorry zullen we maar zeggen!

Ik ben er zo blij mee!!  Zowel met het jasje als mijn nieuwe borduurmodule die dit toch maar mooi fikste zonder stress aan mijn kant over brekende naalden, gebroken draden en een vastlopende naaimachine.
Denk dat ik snel op zoek ga naar nog wat spijkerjasjes!