woensdag 21 september 2016

Opnieuw een Veritas shirt genaaid

Eindelijk kwam ik er toe om weer een shirt voor mezelf te naaien! Het is de Alison top uit het Veritas naaiblad wat vorige keer al erg goed beviel.
Aangezien ik het toen wat ruim vond vallen knipte ik het ditmaal zonder naadwaarde (kwestie van te lui zijn om een maat kleiner uit te tekenen😁).
Het stofje is een heel soepele tricot dat ik een tijd terug op de Eindhovense stoffenmarkt kocht.
Om de boel op te leuken sloeg ik drie ogen in de hals.
zaterdag 10 september 2016

Rugzak met Ninjago 'op bestelling'

En toen was 'ineens' de vakantie voorbij en moesten de schoolspullen weer klaar staan. Zoonlief wilde zijn rugzak van vorig jaar hergebruiken wat ik een goed idee vond in het kader van recycleren!
Tot ik hem van binnen eens goed bekeek: van een paar ongelukje met een druppelende beker (ik kan blijven zeggen dat hij ze rechtop in zijn tas moet zetten maar dat helpt niet...) was hij er niet frisser op geworden. Dus gingen we op de automatische piloot naar de winkel waar meneer vol trots een Paw Patrol rugzak koos (en ik de hele weg terug twijfelde of hij voor dat thema niet te groot is??? ).
Thuis aangekomen vroeg ik me af waarom ik niet zelf een rugzak/boekentas had gemaakt voor hem: ik had al zoveel mooie exemplaren voorbij zien komen in blogland (onder anderen hier, hier en hier).

Plots bedacht ik me dat hij dit jaar voor het eerst een gymtas nodig heeft: die kon ik mooi zelf maken! Omdat ik natuurlijk weer eens moest opschieten (de volgende dag de eerste gymles...) dacht ik snel een zak zonder patroon te maken. Maar toen hij vroeg of er wel een Ninjago op kon, en meer bepaald in het rood op een blauwe tas...koos ik toch maar voor een iets degelijker exemplaar.
Ik nam de rugzak uit Stof voor Durf het Zelvers. Na wat gegoochel met een bord en Pi had ik hem zo uitgeknipt.
Het borduren van de Ninjago (dankjewel S. voor het bestand!) duurde wat langer want die machine neemt er wel de tijd voor!
Maar enfin om half één lag daar een spiksplinternieuwe gymtas klaar.
Helaas heb ik geen foto van mijn ventje zijn gezicht toen hij hem de volgende morgen zag: onbetaalbaar!!!  
maandag 5 september 2016

Een fantastisch patroon voor snelle vakantiekleding

Onverwacht gingen we de laatste vakantieweek een weekje kamperen. Omdat het zeer mooi weer zou blijven maakte is snel nog twee vakantiepakjes.
Het patroon komt van Coral & co (thanks ladies!) en is gratis te downloaden.
Het is een echt superleuk modelletje en ook zo klaar (al moet ik voor dat uur dat de ontwerpster aangeeft nog even oefenen😉)Bij de eerste versie ging ik zo snel dat ik de tunnel vergat: ik lockte de twee delen zo aan elkaar. Omdat ik geen zin (en geen tijd) had om het helemaal los te tornen zette ik met een kettingsteek de naad vast als tunnel en haalde er een heel dun koordelastiekje door.
Het werd goedgekeurd en op allerlei manieren getest op bewegingsvrijheid...;)
  Het pakje beviel de dame zo goed dat ik de volgende avond er nog één naaide.


Dit keer dacht ik wel na bij wat ik deed en naaide ik de tunnel zoals beschreven.
De stofjes komen trouwens van Kersenpitje! Het roze heet 'Love Butterfly' van Shalmiak en is ontworpen door de Finse Sari Ahokainen. De paarse tricot met de uiltjes zijn ontworpen door Bora voor Mus4kids! Beide stofjes zijn van organisch katoen en voelen heerlijk zacht.


donderdag 1 september 2016

Deze keer een prinsessenjurk voor de jarige!

Jemig het is niet te geloven maar het is al weer ruim een jaar geleden dat ik in de stress zat om de kraammand voor een mooi prinsesje af te krijgen. Een jaar later is het weer precies hetzelfde want ik bedacht drie dagen voor haar eerste verjaardag dat een jurkje wel leuk zou zijn als cadeau.
Natuurlijk is drie dagen best lang voor een peuterjurkje, ware het niet dat ik van die drie dagen er twee moest werken, de kinderen vakantie hadden en de Bende van Twijfel weer toe sloeg over het hoe en wat ik zou maken.
Toen ik een tijdje terug ook een jurkje voor deze prinses maakte, koos ik samen met haar mama voor een model uit de Knippie. Dit keer ik nam ik een modelletje met enveloppehals uit de Burda kids van dit jaar. Uit ervaring met mijn eigen kindjes weet ik namelijk dat een gewoon t-shirt boordje soms danig klein kan uitvallen (of hebben die van ons gewoon grote hoofden...?)Ik stikte tussen het boven en onderdeel een mooie glimmende paspel om de boel wat te breken.
De maatlabels komen van Handwerk & zo. Het zijn strijklabels (dus geen gekriebel in de nek!) en ze zijn in allerlei vormen en kleuren te bestellen. Ik ben er erg blij mee en strijk ze tegenwoordig in alle kledingstukken want tegen de tijd dat de kinderen er uitgegroeid zijn weet ik nooit welke maat ik ook al weer had gemaakt....
De labelmaakster heeft een facebookpagina maar aangezien de labels niet op de pagina staan, kan je voor meer vragen haar het beste even een pb sturen!

Om de outfit compleet te maken naaide ik er een haarband bij.Het patroon vond ik op de blog van Coral & co die meerdere gratis tutorials op haar erg leuke site heeft staan.
Bij gebrek aan model werd mijn babypop maar weer van stal gehaald.

Als de prinses zo niet snel haar prins op het witte paard vindt weet ik het niet meer....