zondag 28 mei 2017

Deze Assepoester jurk is roze!

Al eerder maakte ik een Millie Dress voor mijn prinsesje. Dit toffe patroon valt zo in de smaak dat er ook een tweede versie moest komen. Ditmaal zonder de ruches want ik vond de door mijn dochter gekozen Eftelingstof al druk genoeg;)
Nu moet ik zeggen dat ik ook steeds erg in verwarring ben door dit Efteling personage. Assepoester heeft in mijn beleving (lees: Disney) een blauwe jurk dus deze roze versie blijf ik dat ook steevast Doornroosje noemen (er staan toch niet voor niets tig roosjes omheen?). Waarop mijn dochter steeds weer uitgilt "het is Assepoester!!!" Maarja zij heeft die Disneyfilm dan ook nog nooit gezien...


Tot zover deze korte afdwaling van de jurk zelf.
Aangezien de zomer er aankomt maakte ik korte mouwtjes met een rimpeltje bovenaan de mouw zodat het een echte prinsessenjurk werd.






Helaas vergat ik dat de naadwaarde al inbegrepen was dus is het bovenlijf een beetje wijd uitgevallen maar dat maakte mijn prinses niet minder blij!
Hebben jullie ook al eens een 'hack' van de Millie dress gemaakt? Ik ben erg benieuwd!









dinsdag 23 mei 2017

Kerstcadeautjes met Hemelvaart?

Ik blogde al eerder dat mijn pc, waar nog een paar concept blogposts op stonden, gecrasht is. Aangezien daarna mijn naaimachine crashte (noooooooo!!) heb ik afgelopen tijd niet veel kunnen naaien. Daarom in deze post wat niet meer zo'n recente cadeautjes die ik zelf maakte:

Met kerst heb ik een heel aantal cadeautjes weer (op het laatste moment) gemaakt. De stress sloeg pas echt toen toen onze computer het 21 december begaf. Dit was nogal een ramp want mijn borduurmodule wordt rechtsstreeks aangestuurd door de pc, aargghhhh!
En het waren voornamelijk cadeaus waar borduursels in voorkwamen...
Het was namelijk zo dat ik een hele toffe borduurontwerp website had gevonden: Urban Threads. Ze hebben zoveel verschillende borduurpatronen en voor de kerst waren er een aantal gratis, altijd leuk natuurlijk!
Dan maar mijn hele hebben en houwen naar de zolder van mijn schoonouders slepen om daar verder te kunnen werken (met dank!) want géén zelfgemaakte cadeautjes is voor ondergetekende geen optie natuurlijk...
Ik naaide voor mijn schoonmoeder een kussen waarop ik een gestileerde vos borduurde. Werkte hem af met paspelband en een blinde rits die goed lukte al zeg ik het zelf😁




Voor mijn nichtje die verliefd is op eenhoorns een tas met een geborduurde tekst. Helaas was de tas al cadeau gedaan voordat ik een foto maakte dus hierbij een foto van 'work in progress'.


Voor een neefje een zelfgenaaide reuzenetui mét zijn naam erop geborduurd (natuurlijk ook niet op foto maar geloof me: de etui was erg groot). En verder voor zussen en vriendinnen een kerstspreuk (die ik ook nog eens voor mezelf wil maken, want daar kwam ik dankzij die crash niet meer aan toe).


Het is duidelijk dat ik in de haast steeds vergat goede foto's te maken (gelukkig kon ik zuslief om een goede foto vragen van de kerstspreuk). 
Maar wees gerust: ze hebben bij Urban Threads zoveel leuke borduurontwerpen die ik wil borduren dat er vast nog wel een paar zullen langskomen die ik niet vergeet op de foto te zetten!
Ik vraag me wel af als ik die mooie blogs van anderen zie of jullie nooit vergeten foto's te maken als jullie iets weggeven/cadeau doen?