zondag 18 december 2016

Kerstmis met een haaknaald

Haken is niet zo mijn ding. Ik heb het nooit geleerd, dit in tegenstelling tot naaien en breien. Ik snap gewoon niet hoe je met één naald iets anders dan een lint kunt maken want oké, dat kan ik nog net.
Het is niet dat ik haaksels niet leuk vind want dochterlief heeft meerdere toffe gehaakte dingen zoals een muts en een col gekregen. Maar zelf doen, ho maar!
En toen kwam ik het boekje 'Haak je eigen kerststal' tegen waarin alle figuren uit de kerststal als haakpatroon staan. Wat waren dat leuke patronen en waarom had ik me nu nooit op haken toegelegd? 
Gelukkig was daar de reddende engel, oftewel mijn peettante. Ze breidde vroeger al heerlijke Noorse truien voor me en tegenwoordig breit ze regelmatig voor mijn kinderen (helaas niet meer voor mij want dat zijn 'te grote lappen' aldus mijn tante).
Maar laat die lieve tante nu toch aan het haken te zijn geslagen: van mutsen tot gebakjes, je kan het zo gek niet bedenken. Toen ik haar het boekje liet zien was ze ook meteen enthousiast en ging ze vlug aan de slag. Gisteren ging ik onze nieuwe kerstfiguren ophalen en wat zijn ze leuk geworden! De kinderen vinden ze ook erg leuk en spelen er al volop het kerstverhaal mee.
Ja die creatieve en lieve tante houden we in ere!


maandag 12 december 2016

Space-shirt: make it so!

Een tijdje terug maakte ik cadeautjes voor twee stoere mannen. Zoonlief  had één van de cadeau-shirts ook al maar wilde van het andere stofje ook een shirt.


Ik naaide een longsleeve (Ottobre 1/2016) en werkte deze af met de coverlock. Voor het eerst gebruikte ik de vierdraadssteek maar dan binnenstebuiten wat een erg leuk effect geeft ('net zoals in de winkel';)). Naast het gekozen ruimtestofje koos zoonlief ook het bijpassende stofje voor de mouwen.Aangezien hij helemaal weg is van het ruimte thema hebben we weer een paar toffe boeken bij de bieb gehaald. Natuurlijk moesten ze ook op de foto! 
Het zijn niet alleen leuke verhalen met mooie tekeningen er zit nog wat meer in. Je kan namelijk een bijpassende app downloaden waardoor het verhaal 'tot leven komt'. Google even op 'augmented reality' (toegevoegde realiteit) voor meer info over hoe het werkt. Het was een tijdje terug in ieder geval een hit met de Dino-app van de Albert Heijn.
De boeken zijn echt superleuk en een echte aanrader ook voor kindjes die misschien wat minder graag lezen dan die van mij om ze aan een boek te krijgen...

- Daan in de Ruimte van Fiona Rempt & Natasja Stenvert
- Alex de Astronaut van Tina Stootbandt & Sam De Buysscher


 Het staat hem goed, al zeg ik het zelf;)
maandag 5 december 2016

Goedheiligmantel

Al weken speelden ze met de pietenkleding die we ooit van het neefjes en de nichtjes overkregen. Over het dak lopen (oké, een lint...), cadeautjes gooien (lege doosjes), je kan het zo gek niet bedenken of ze hadden het verkleed als Piet uitgevoerd. Maar ineens was daar vorige week de vraag om een Sint-kostuum...én of ik het de volgende dag af zou hebben omdat we naar Sinterklaas zouden gaan...
Gelukkig had ik nog de juiste spullen op zolder liggen...
Op Pinterest vond ik een patroon uit een heel oude Libelle dat ik ongeveer volgde.
Nog een mijter in elkaar gefröbeld en zoonlief kon de volgende dag als Sint de deur uit!

Gisteren gingen we nogmaals bij Sint op bezoek. Ditmaal in het erg leuk ingerichte Sinterklaashuis in Museum 't Oude Slot. Naast een handje geven en/of even kletsen met Sinterklaas was er van alles te doen waarvan de kinderen erg hebben genoten. Ze gooiden pakjes in een schoorsteen, mochten met twee pieten in een roeiboot op de gracht varen, hebben de slaapplaatsen van Sint en zijn Pieten bezocht maar het leukste vonden ze het voetballen met de Pieten:)
Al met al weer een geslaagde middag! Helaas wilde meneer zijn Pietenpak aan maar hebben we in het museum snel even gewisseld (oké ik heb hem omgekocht met wat pepernoten) om als Sint op de foto te gaan. Zie bovenstaande foto's, hij had er ook echt zin in: dat straalt er af...not! Als Piet lachte hij gelukkig een stuk meer! Zou het de stress zijn geweest?